Corona-Stop-The-Wedding

Corona…Stop The Wedding?

Het organiseren van je bruiloft is meestal één groot leuk avontuur, maar op dit moment heeft het meer weg van een nachtmerrie. De lol van het plannen van je bruiloft gaat er wel een beetje af zo in deze rare tijden. 

Jullie willen graag positief bezig zijn met het plannen van je bruiloft ondenks deze Corona-crisis. Maar wat mag er wel of niet en hoe lang gaat het duren, wat is het perspectief? Als weddingplanner hoor ik van diverse bruidsparen dat ze nu niet meer écht genieten van alle organisatie rondom hun bruiloft en de vraag reist: ‘Stop The Wedding’ of toch niet?

Creatief vooruit kijken

Als je een groot feest belangrijk vindt zou ik zeggen ‘Stop The Wedding’ en stel het uit tot de [na]zomer van 2021. wil je niet zo lang wachten? Dan zijn er nog een heel scala aan andere opties om toch op een gedenkwaardige manier te trouwen in 2020.

We kunnen niet vooruitkijken en om geïnspireerd te blijven en te genieten van wat nog komen gaat, stel ik voor dat je creatief aan de slag gaat met wat wél kan en mag.

Trouwen vóór 20 mei 2020

Trouwen is tot 20 mei toegestaan tot 30 personen, inclusief het bruidspaar, de BABS en de getuigen. Verder moet de trouwlocatie voldoende ruimte hebben om met gezinnen 1,5 meter uit elkaar te blijven. Klinkt niet echt gezellig om daarna, op afstand, de felicitaties in ontvangst te nemen. Maar soms is het nodig om juridisch dingen geregeld te krijgen of spelen er andere redenen en besluit je daarom toch om nu te trouwen. Wil je dit belangrijke moment delen met meer dan 30 mensen? Dat kan! Er zijn mogelijkheden om, ook in deze bijzondere tijden, een verbinding aan te gaan met daarbij alle mensen die je liefhebt. 

Trouwen najaar 2020

Het blijft nog even koffiedik kijken, maar er komt een moment waarop we weer privé feesten mogen houden tot bijvoorbeeld 50 of 100 personen. Heb je er wel eens over nagedacht om 2x te trouwen, met dezelfde partner wel te verstaan? Je kunt namelijk ook trouwen in besloten kring tot 30 personen en op een ander moment een groot feest geven, Yes 2x je jurk aan ;-)! Zo kun je nu al trouwen met een niet al te grote groep mensen en bijvoorbeeld van de winter een knalfeest geven, met veel kaarsen, mooie verlichting en haardvuren. Oud op nieuw is een geweldig moment om te feesten.

Nieuwe inspiratie nodig voor jullie trouwplannen?

Weddingplanner en ceremoniemeester is een geweldig beroep, ik mag bruidsparen helpen hun wensen te realiseren tijdens het plannen van hun bruiloft. Hoe bijzonder deze tijden ook zijn, het daagt mij uit om na te denken over mogelijkheden die voorheen niet eens in me opgekomen waren!

Willen jullie ook geïnspireerd worden om weer aan de slag te gaan met het organiseren van jullie bruiloft? Boek dan [online] een brainstormsessie. Vertel waar je tegenaan loopt en laat mij jullie inspireren. Zo krijgen jullie je prioriteiten weer helder en kun je kijken naar welke afspraken je b.v. kunt maken met je leveranciers.

En hou goed jullie doel voor ogen, waarom wilde je trouwen? Wat is er nu veranderd? Hoeveel invloed heeft dit op jullie doel? Wat willen jullie nu op dit moment? ‘Stop The Wedding or Let the party continue?’

Anne-Marry

Nieuwsgierig naar het verhaal van bruidspaar Peter & Sandra? Lees mijn andere blog: Chin Chin wij gaan trouwen